Thursday, May 25, 2006

Vatrena Lisica

...ali, to nije sve! ;-) Uz lokalizirani Ubuntu dobit ćete i ovaj set noževa!...

Nije baš set noževa, ali mislim da imam nešto bolje za vas. Kao što sam naveo u prošlom postu, u okviru Ubuntu prevođenja, preveli smo i dio Firefox web preglednika.

Samo dio, iz dva razloga: prvo, Firefox, kao i cijela Mozilla, koristi svoj poseban sustav za internacionalizaciju, a ostatak Linux svijeta koristi gettext - Launchpad/Rosetta rade sa gettext prijevodima, dakle u okviru Ubuntua nije bilo moguće prevesti Firefox. Drugi razlog je nedostatak vremena i (ljudskih) resursa - naprosto nije bilo vremena za prevesti ga cijelog pa smo mogli birati, prevesti najbitnije/vidljive dijelove, ili ne prevesti ništa i tako jedan od najbitnijih programa na desktopu ostaviti potpuno neprevedenim. Odlučili smo se za manje od dva zla.

E sad dolazimo do lijepog dijela. Firefox se koristi na raznim platformama, ne samo u Ubuntu Linuxu. Bilo bi šteta ne omogućiti svim korisnicima korištenje na materinjem jeziku. Stoga vam predstavljam Vatrenu Lisicu 1.5. Skinite datoteku na disk, i s diska je učitajte i instalirajte u Firefoxu. Potom instalirajte Locale Switcher ekstenziju, odaberite hrvatski jezik, i uživajte!

Iako bi prijevod trebao dobro funkcionirati svugdje, nije mnogo testiran na ne-Linux platformama, stoga vas molim da eventualne pogreške (ako su baš jako grozne) prijavite u komentarima ovog posta.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home